• Driving your digital transformation
  • Empower your digital journey
  • Dedicated BPM experts with focus on digital innovation

30 studenten van studievereniging GEWIS waren de eerste toehoorders van de college tour van BPM Company. Dinsdag 10 september gaven co-oprichter Alexander Schutte en Senior BPM Architect Maarten Veger de eerste van vier presentaties over het hoe en waarom van BPM en Pega PRPC op de Technische Universiteit Eindhoven. BPM Company wil met de presentaties de naamsbekendheid van Pega onder studenten vergroten. Doordat Pega niet vrij beschikbaar is en vooral door grote bedrijven wordt gebruikt, is het BPM pakket nog een onbekende naam onder studenten.

Eindhoven-Presentatie

De traditionele manier van projecten uitvoeren werkt niet, vertelde Schutte de studenten. Deze traditionele manier houdt in dat eerst een business architectuur en IT architectuur wordt uitgewerkt op basis van high-level bedrijfsprocessen. Het niveau waarop deze processen wordt beschreven is niet voldoende om meteen te kunnen starten met projecten om deze processen te realiseren. Gevolg: Er moet weer een verdiepingsslag plaats vinden om deze projecten te kunnen starten. Dit zorgt voor grote, langdurige en complexe projecten zonde dat er direct waarde voor de business wordt geleverd. BPM systemen zorgen ervoor dat deze gaps overbrugd worden. Pega PRPC wordt dan wel onder de BPM systemen gecategoriseerd maar is veel meer dan dat.

Eindhoven-Publiek

Het tweede deel van de presentatie ging vooral over de kracht van BPM en Pega. Out of the box bevat Pega een varia aan functionaliteit en het is gebouwd op basis van rules, alles in Pega is een rule. Pega is erg sterk in het snel tastbaar maken van requirements en processen.

Dit werd aangetoond door een demo die Veger gaf. Hij bouwde in 20 minuten een proces waarmee het mogelijk was om een lunch voor een groep te bestellen. Dit proces kon gemakkelijk tijdens de presentatie nog worden aangepast. De studenten waren erg enthousiast over de mogelijkheden die PRPC biedt.

OrderLunchFlow

Voor BPM Company en de studenten was het beide een interessante ervaring en we zien al uit naar de presentatie op de Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Hogeschool Utrecht!