• Driving your digital transformation
  • Empower your digital journey
  • Dedicated BPM experts with focus on digital innovation

Het jaar is goed begonnen, want vanaf begin januari is onze klant MKB Brandstof live gegaan met een Pega-applicatie voor haar back-office. MKB Brandstof is een organisatie die als eerste een brandstofpas introduceerde voor de kleinzakelijke markt en inmiddels succesvol is geworden met de Nationale Tankpas.

BeeldMKBB-Pega

 

Met deze Tankpas kunnen MKB’ers en ZZP’ers op een eenvoudige manier hun tanktransacties betalen en hun administratie beheren. MKB Brandstof is groeiend en heeft bijna de grens van 100.000 klanten bereikt. Om het groeiend aantal klanten te bedienen, is er in samenwerking met een team van BPM Company een Pega-applicatie ontwikkeld die MKB Brandstof op de toekomst voorbereidt.

In 2013 is MKB Brandstof samen met partner BPM Company gaan kijken hoe Pega het beste kon worden ingezet om de business doelen te bereiken, en welke processen hier het best voor in aanmerking kwamen. Beide partijen hebben intensief samengewerkt om een start te geven aan het BPM-traject. Als uitkomst hiervan is besloten om Pega als middenlaag te positioneren, tussen de front-end website systemen en de back-end administratiesystemen die zorg dragen voor transacties en facturen. Deze middenlaag biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid aan de back-end systemen om zo het groeiende aantal klanten te kunnen bedienen.

Na deze start is er een gezamenlijk implementatieteam opgezet en is er hard gewerkt om deze middenlaag te creëren. Hierbij werden de processen voor de registratie van transacties en het versturen van facturen gerealiseerd op deze Pega-middenlaag. Het resultaat is een krachtige applicatie die MKB Brandstof een stevig fundament geeft voor haar processen en klaar maakt voor de toekomst.

Zie ook nieuwsartikel op Emerce.

20130214 105303