• Driving your digital transformation
  • Empower your digital journey
  • Dedicated BPM experts with focus on digital innovation

De Nederlandse dienstverlener BPM Company gaat Roemeense ICT´ers opleiden tot Pega (Senior) System Architect. Zelfstudie en begeleiding door senior medewerkers stoomt deze ICT’ers binnen 5 weken klaar om ingezet te worden bij BPM-projecten in Nederland, België en Roemenië.

Potentiële klanten in Roemenië zijn ING, Nationale Nederlanden en Orange, omdat deze partijen Pega BPM al inzetten voor hun procesoptimalisatie.

Op korte termijn zullen vier ICT’ers worden bijgeschoold tot junior Pega BPM-consultant. Op de middellange termijn wil de dienstverlener 15 Roemeense medewerkers in dienst hebben. Dat is een verdubbeling van het huidig aantal consultants van BPM Company. “Het arbeidsethos ligt in Roemenië hoog”, zegt Managing Director Eelco Vissinga van BPM Company. “Mijn ervaring is dat Roemeense medewerkers veel passie hebben en een grote wil om te leren en te groeien binnen de IT-sector.”

Meer praktijkervaring

BPM Company opende onlangs een kantoor in Iasi, in het oosten van Roemenië. “In Iasi zit de oudste universiteit van Roemenië, de Ioan Cuza University. Jaarlijks stromen zo’n 1000 ICT’ers de markt in. Deze mensen hebben een bachelor of mastertitel, vergelijkbaar met het Nederlandse niveau. Veel Roemeense studenten moeten hun studie zelf financieren en zijn daarom vaak al in de sector aan het werk. Daarom hebben Roemeense afgestudeerde ICT’ers vaak wat meer praktijkervaring dan Nederlandse ICT-studenten.”

Om mensen te werven gaf een team van BPM Company onlangs een demo van Pega tijdens CodeCamp Iasi. “Roemeense ICT’ers kennen deze software niet, überhaupt wordt er weinig gewerkt met BPM-pakketten op universiteiten in Roemenië. We wilden laten zien wat een platform als Pega kan.” Dat voorlichten blijft BPM Company doen. Binnenkort organiseert het bedrijf op het nieuwe kantoor een inhoudelijke sessie waar 30 tot 40 ICT’ers voor worden uitgenodigd. Verder worden er gastcolleges gegeven door de Nederlandse medewerkers op de universiteit en zullen studenten stages gaan lopen.

Meer weten over dit initiatief van BPM Company? Neem contact op met Eelco Vissinga, Managing Director van BPM Company op

of 06 - 53 37 06 99.