december 21, 2022

Ook in 2023 blijven focussen op je klanten? Zo doe je dat, 24/7!

Wil jij je ook in aanloop naar bijvoorbeeld een audit kunnen blijven focussen op het creëren van klantwaarde? Vind je het handmatig ophalen van transactiegegevens uit verschillende bronnen en systemen zonde van de tijd? Wil je je 24/7 het gevoel hebben dat je ‘in-control’ bent en voor altijd afscheid nemen van foutgevoelig handwerk? In deze blog vertelt Floris de Groot, consultant bij BPM Company, hoe Pega hierbij kan helpen!

Pega vereenvoudigt tijdrovende processen

Toen ik in 2008 begon met werken, verliepen veel processen nog handmatig, ook in de verzekeringswereld. Uit ervaring weet ik dat het voorbereiden van audits dan enorm tijdrovend kan zijn. Niet zo vreemd dat veel organisaties daar tegenop zien. Inmiddels heb ik ervaren dat werken met het Pega-platform je het leven een stuk eenvoudiger kan maken door dergelijke processen te digitaliseren.

Casemanagement

Pega digitaliseert onder andere complexe bedrijfsprocessen en kan worden ingezet voor bijvoorbeeld casemanagement. Daarbij is het van belang dat alle gegevens behorend bij de zaak – de case – juist worden opgeslagen en altijd inzichtelijk zijn. Zo is het voor belanghebbenden eenvoudig te achterhalen welke stappen zijn uitgevoerd en welke gegevens zijn opgeslagen. Met het Pega-platform kunnen alle stappen en handelingen in end-to-end-processen worden uitgevoerd en geregistreerd. Deze informatie kan voor zowel interne als externe auditdoeleinden weer eenvoudig uit het systeem worden opgehaald. Hiermee ben je 24/7 in-control en behoren handmatige controles tot het verleden.

Het Pega-platform in de praktijk

Om dit iets praktischer te maken, volgen hier enkele voorbeelden van hoe je het Pega-platform kunt inzetten, zodat je meer tijd overhoudt om je op je klant te focussen.

1. Registratie van processtappen

Het Pega-platform kan worden ingezet om end-to-end-processen – grotendeels – te automatiseren. Bijvoorbeeld bij een verzekeringsinstelling, waarbij alle stappen in een proces, van aanvraag, tot claim en uitkering, in Pega worden bijgehouden. In Pega worden automatisch alle gegevens die nodig zijn in het proces opgeslagen. Als gegevens opgehaald moeten worden, dan is eenvoudig te traceren welke gegevens als input diende, wie wanneer welke handelingen heeft verricht, en wat de output is van de zaak.

2. Dashboardrapportages

Naast registratie op zaakniveau wordt ook op een hoger abstractieniveau alles automatisch bijgehouden en zelfs in een dashboardrapportage weergegeven. Deze rapportages kun je vergelijken met de rapportages uit Microsoft Power BI. Enkele voorbeelden zijn het aantal klanten dat in een bepaalde periode een verzekeringsaanvraag heeft gedaan, het aantal claims dat is ingediend, hoeveel er zijn goedgekeurd, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van de schadeclaims.

3. Wijzigingen op veldniveau

Daarnaast is het mogelijk om wijzigingen op het niveau van veldwaarde op te slaan. Door wijzigingen in klantdossiers bij te houden, kun je de voortgang analyseren, en bijvoorbeeld een goede naleving van bestellingen en bezorgingen borgen. Zo kun je in een verzendopdracht volgen hoe een verzendadres verandert en wie wanneer de wijziging heeft uitgevoerd. In het geval van problemen met het verzendadres kun je details over de wijziging bekijken en verder onderzoeken. Dit is dan weer waardevolle informatie voor de klantenserviceafdeling. Kortom: alles is eenvoudig te traceren.

Meer weten?

De mogelijkheden met het Pega-platform zijn eindeloos. Alle out-of-the-box-functionaliteiten van Pega zijn gebouwd op hetzelfde platform. Denk aan de Pega Customer Decision Hub, Customer Service, Client Onboarding en Sales Automation. Benieuwd hoe je met Pega meer inzicht krijgt in je processen en mogelijke verbeteringen? Nieuwsgierig hoe Pega jouw organisatie verder helpt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen!

Gerelateerd