mei 6, 2015

BPM Company gaat Roemeense IT-professionals opleiden tot Pega (Senior) System Architects

IT-dienstverlener BPM Company uit Nederland gaat Roemeense IT-professionals opleiden tot Pega (Senior) System Architects. Deze training duurt 5 weken en combineert zelfstudie en begeleiding door senior medewerkers. Na afronding zijn ze klaar om te werken aan BPM-projecten in Nederland, België en Roemenië.

Als eerste stap worden 4 IT-professionals opgeleid tot junior Pega BPM-consultant. Het doel van BPM Company is om 15 Roemeense werknemers in dienst te nemen, een verdubbeling van hun huidige aantal BPM-consultants. “Roemeense werknemers hebben een sterk arbeidsethos”, zegt algemeen directeur Eelco Vissinga van BPM Company. “Mijn ervaring is dat Roemeense medewerkers veel passie en een groot verlangen hebben om te leren en zich te ontwikkelen binnen de IT-industrie.”

Potentiële klanten in Roemenië zijn de Nederlandse ING-bank, verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden en telecomaanbieder Orange. Deze bedrijven gebruiken Pega al om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer praktische ervaring
In maart opende BPM Company een kantoor in Iasi, gelegen in het oosten van Roemenië. ‘Iasi heeft de oudste universiteit van Roemenië, de Ion Cuza-universiteit. Jaarlijks betreden ongeveer 1.000 IT-professionals de markt. Deze mensen hebben een bachelor- of masterdiploma, vergelijkbaar met het Nederlandse niveau. Veel Roemeense studenten financieren hun studie zelf en daarom zijn ze vaak al begonnen met werken in de IT-sector. ” Vissinga denkt dat Roemeense IT-afgestudeerden in het algemeen meer praktijkervaring hebben dan Nederlandse IT-studenten.

Onlangs gaf een team van BPM Company-professionals een demonstratie van Pega tijdens CodeCamp Iasi om mensen te werven. “Roemeense IT-professionals kennen dit soort software niet, BPM-software wordt niet veel gebruikt op universiteiten in Roemenië. We wilden laten zien hoe een platform als Pega kan presteren.

BPM Company zal meer initiatieven nemen om Roemeense professionals bewust te maken van het platform Pega. Binnenkort organiseert het bedrijf een sessie waarvoor 30 tot 40 IT-professionals worden uitgenodigd. Verder worden er door Nederlandse medewerkers colleges gegeven aan de universiteit en worden studenten uitgenodigd voor stages.

Wilt u meer weten over dit initiatief van BPM Company? Laten we dan kennismaken. 

Persbericht, 6 mei 2015

Gerelateerd