CASES    Van Marcke

Sneller inspelen op behoeftes van de gebruikers dankzij Mendix

Het project
Het resultaat

Het project

BPM Company heeft Mendix succesvol geïntroduceerd bij de Belgische sanitairgroothandel Van Marcke. Mendix draait bij Van Marcke op het SAP Cloud platform en werkt rechtsreeks op de SAP HANA database.
Als eerste applicatie werd de COVID StaySafe app gebouwd, een app waarmee Van Marcke een veilige werkomgeving nastreeft (zie: BPM Company ontwikkelt Covid-19 app).
Met deze eerste app was het meteen duidelijk dat we met Mendix snel en flexibel konden inspelen op de behoefte van de business.

Na dit eerste succes werd een gemengd team opgericht, bestaande uit BPM Company Mendix consultants en Van Marcke medewerkers – zowel vanuit de business als vanuit de IT afdeling. Met veel enthousiasme heeft het hele team deelgenomen aan een Mendix training welke verzorgd werd door onze BPM Mendix Academy.
Vervolgens is de App Factory opgestart zodat het team op een gestructureerde wijze kon werken aan meerdere applicaties tegelijkertijd.

Vanaf het eerste project werd tevens ook de agile manier van werken geïntroduceerd – een werkwijze die uitermate goed past bij het Mendix platform.

Het resultaat

Het gevolg van deze samenwerking is dat Van Marcke het Mendix platform vandaag reeds inzet voor diverse applicaties, bijvoorbeeld rond data quality (master data) en customer engagement processen (pricing, ordering, delivery).
Mendix zorgt voor ‘Business Agility’ en draagt op die manier bij tot de digitale transformatie bij Van Marcke.

4 maanden na opstart was van Marcke reeds ten volle aan het genieten van de voordelen van het Mendix Platform:
• Business-IT collaboration: nauwe samenwerking met de business (bij elk project is de Product Owner aan het roer)
• Snelle iteraties: op basis van feedback wordt er continu bijgestuurd tijdens de ontwikkeling op basis van visual modeling.
• Co-creatie: sinds de training is Van Marcke in staat om zelf applicaties te bouwen.
• Multi-channel apps: zowel responsive web als native mobile apps vanuit 1 platform
• Time-to-Market: Snel ontwikkelen, snel opleveren – instant business value

Tevreden opdrachtgever

“Digitale transformatie speelt een heel belangrijke rol bij Van Marcke. Vandaag meer dan ooit. Het laat ons toe om de relaties met onze klanten en onze leveranciers op een veel efficiëntere manier en op een ‘state-of-the-art’ manier te laten verlopen.”

Meer weten?