juli 4, 2024

De 3 belangrijkste punten van PegaWorld iNspire 2024

GenAI, de ontwikkeling die centraal stond tijdens PegaWorld iNspire 2024, werd gepresenteerd als een transformerende kracht binnen Pega. Tijdens het evenement werden innovatieve aankondigingen en praktische toepassingen onthuld die de toekomst van het optimaliseren van bedrijfsprocessen vormgeven. Bij BPM Company hebben we nauwlettend gevolgd hoe deze ontwikkelingen onze consultancy diensten kunnen versterken en waarde kunnen toevoegen aan onze klanten. In dit artikel delen onze specialisten de drie belangrijkste ontwikkelingen van PegaWorld iNspire 2024.

GenAI Blueprint: Versnelling van Workflow ontwikkeling

Een van de meest opvallende innovaties die tijdens PegaWorld iNspire 2024 werd besproken, is Blueprint. Samen met een klant hebben we de BluePrint kiosk bezocht in de Innovation Hub, waar we gegevens hebben ingevoerd over een bestaande applicatie. Binnen vijf minuten kregen we een blueprint met gedetailleerde workflows, data en persona’s specifiek voor de sector van onze klant. Deze inzichten helpen ons de huidige applicatieontwikkeling te versnellen, meer Pega OOTB componenten te benutten en mogelijk de applicatie te vernieuwen met de nieuwste Pega functionaliteiten. Kortom, BluePrint faciliteert snelle, visueel ondersteunde discussies tussen ontwikkelingsteams en business. Voor BPM Company betekent dit dat we onze klanten efficiënter kunnen helpen met het realiseren van digitale transformaties en hun bedrijfsdoelstellingen.

GenAI Socrates: Een vernieuwde leerervaring

Wij zijn een trotse training partner van Pega met onze eigen Academy waarin we mensen opleiden tot gecertificeerde System Architecten en Business Architecten. Een onderdeel van deze opleiding is het volgen van de CBA, CSA of CSSA missies op Pega Academy. Hierbij doorloop je alle onderliggende modules door de theorie te lezen en aan het einde van elke module een korte quiz te maken. Waarschijnlijk zal een ieder die de Academy doorlopen heeft, herkennen dat het leren en het daadwerkelijk begrijpen van de stof nog weleens verschilt per module. Het is dan ook niet altijd het geval dat alle leerdoelen van een module worden behaald. Pega biedt nu een nieuwe manier van leren aan met behulp van GenAI: Socrates. Deze GenAI feature biedt een dialoog aan tussen de student en Socrates. De student wordt bevraagd op diens begrip per leerdoel en per onderwerp en biedt vervolgens gerichte hulp aan om de stof beter te begrijpen en daarna wordt het begrip opnieuw getoetst. Het resultaat? De student wordt gerichter geholpen op zijn of haar kennishiaten, krijgt vervolgens meer begrip van de stof en behaalt alle leerdoelen. Dit zijn vervolgens de gecertificeerde SA of BA collega’s die vol zelfvertrouwen hun Pega kennis kunnen toepassen bij onze klanten.

GenAI Knowledge Buddy: Slimme partner in informatie

De Knowledge Buddy is ontworpen als een organisatie-specifieke virtuele assistent, vergelijkbaar met ChatGPT. Je stelt een vraag en de Buddy geeft hierop jouw antwoord. Deze assistent biedt contextuele en relevante informatie aan gebruikers tijdens hun werkzaamheden, wat de efficiëntie en productiviteit verhoogt. Of het nu gaat om het vinden van specifieke bedrijfsinformatie, het beantwoorden van vragen of het bieden van ondersteuning bij complexe taken, de Knowledge Buddy fungeert als een directe toegangspoort tot kennis. Tevens zal hierdoor de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit verhogen binnen onze consultancy bij klanten.

Tot slot

PegaWorld iNspire 2024 heeft wederom aangetoond waarom het Pega-platform een leidende positie inneemt in enterprise AI-beslissingen en workflow-automatisering. De introductie van geavanceerde GenAI-functies waaronder Blueprint, Socrates en Knowledge Buddy onderstrepen Pega’s commitment aan innovatie en efficiëntie. Voor BPM Company betekenen deze ontwikkelingen dat we onze consultancy diensten verder kunnen versterken, onze klanten sneller en effectiever kunnen bedienen en hen kunnen helpen om hun bedrijfsdoelen te bereiken met behulp van de nieuwste technologieën. Heb jij interesse in Pega GenAI en/of wat het Pega platform kan betekenen voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op of stel je vraag aan Jan Willem, Sales Director bij BPM Company.

Gerelateerd

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*