augustus 31, 2022

Onvoldoende personeel? Zo haal je meer uit je IT

In steeds meer bedrijven is niet meer het product of de dienst de onderscheidende factor, maar de technologie. Wie zijn IT het beste op orde heeft, is niet alleen efficiënt maar kan ook sneller innoveren en speelt makkelijker in op veranderende omstandigheden. Hierdoor rijst de vraag naar IT-professionals de pan uit. In deze blog vertelt Jan Willem van Asperen, salesdirector bij BPM Company, hoe je ondanks dit tekort toch het meeste uit je IT haalt.

Steeds meer IT-bedrijven

Steeds meer bedrijven zien zich in de kern niet meer als een financieel, handels- of productiebedrijf, maar als een IT-bedrijf dat diensten aanbiedt, handeldrijft of producten produceert. Toen ik jaren geleden bij een grote verzekeraar werkte, werd er al geroepen: wij zijn geen verzekeringsmaatschappij, wij zijn een IT-bedrijf dat verzekeringen verkoopt. Kortom, het aanbod is niet langer de onderscheidende factor, maar de technologie. Wie zijn IT het beste op orde heeft, is efficiënter, innovatiever en wendbaarder.

Maak je bestaande ontwikkelaars zo productief mogelijk

Dit zorgt ervoor dat er de vraag naar IT-professionals het aanbod vele malen overstijgt. Er zijn niet genoeg ontwikkelaars om al dat werk te doen. Zaak dus om de ontwikkelaars die je wel kunt vinden – of al in dienst hebt – zo productief mogelijk te maken. Hoe je dat doet? Door lowcode in te zetten. Met een lowcodeplatform kun je als organisatie vele malen productiever zijn dan met de traditionele manieren van programmeren. Door te werken met lowcodeplatformen voorkom je eilandjes van automatisering en geef je business en IT de tools om snel in te spelen op marktveranderingen. Business-users en lowcode-developers werken in een agile omgeving ondersteund door de juiste tools en mogelijkheden aan applicaties die nu functionaliteit bieden en makkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar zijn in de toekomst.

Maak kennis met Pega

Het platform van Pega is een heel schaalbaar lowcode-platform met zeer sterke out-of-the-box-capabilities. Met componenten zoals pre-built templates, een eenvoudige designer studio en visuele datamodellen, kun je razendsnel ontwikkelen. Zo verbeter je stap voor stap de digitale slagkracht van je organisatie en ben je klaar voor de toekomst. Nieuwsgierig hoe Pega jouw organisatie verder helpt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen! Wil jij zelf je talent in IT ontdekken en zo impact maken bij toonaangevende organisaties? Kijk dan eens op onze carrièresite.

Gerelateerd

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*