januari 18, 2023

Foutgevoelige processen optimaliseren? Zo doe je dat

‘First Time Right’ en ‘Problem Solving’ zijn bekende termen in de Lean-methodologie. Door het percentage First Time Right te vergroten verhoog je de kwaliteit van het proces. Door het achterhalen van de hoofdoorzaken van fouten of problemen in plaats van alleen te proberen om de gevolgen te beperken, verhoog je ook de kwaliteit van je proces. Hoe vaak worden er geen dossiers afgekeurd in een proces of stagneert de aanvraag van een klant vanwege een foutieve invoer? In deze blog vertelt Floris de Groot, Consultant bij BPM Company, hoe het low-code-casemanagement-platform van Pega je de tools geeft om dit te voorkomen.

Stop foutieve invoer

Zou het niet fantastisch zijn wanneer alle stappen in een proces in een keer goed verlopen en dat herstelacties niet nodig zijn? Met het Pega-platform zorg je ervoor dat systeemstatussen als ‘Opnieuw onderzoeken’ of ‘Opnieuw beoordelen’ tot het verleden behoren. Misschien denk je nu: mooi gezegd, Floris, maar hoe ziet dat er in de praktijk dan uit? Om mijn stelling te illustreren, volgen vier praktische toepassingen.

1. Automatiseer stappen in het bedrijfsproces

Het is mogelijk om nagenoeg alle stappen in een proces te automatiseren en handmatige invoer te vermijden. Zo kun je bijvoorbeeld medewerkers, klanten of andere gebruikers helpen door geen open tekstveld op te nemen, maar gebruik te maken van standaard antwoordopties die ze via een drop-down- of radiobutton-menu selecteren.

2. Het hele bedrijfsproces vanuit Pega gestuurd

Wanneer verschillende stakeholders werken vanuit dezelfde applicatie heeft dat veel voordelen. Of het nu gaat om een goedkeuring van de aanvraag van een collega, of dat er een automatische e-mail gestuurd moeten worden naar een klant met daarin een bepaalde taak, alles kan worden uitgevoerd met de inzet van het Pega-platform. In Pega gegenereerde informatie kan vervolgens geüpdatet worden naar andere systemen, bijvoorbeeld een ‘system of record’ (SOR). Een SOR zorgt voor een enkele, centrale bron van de waarheid voor de gegevens en processen van een organisatie. Dat zorgt niet alleen voor betere datakwaliteit, het helpt je ook voldoen aan wet- en regelgeving of interne beleidsregels.

3. Pega’s process mining in combinatie met AI

Pega’s process mining in combinatie met Pega’s AI-gestuurde besluitvormings- en workflowautomatisering is zo intuïtief dat iedereen – en niet per se alleen data-scientists – de geschiedenis van een proces kan analyseren en de hoofdoorzaken van herstelacties, knelpunten en andere problemen kan vinden. Zo kunnen workflows zichzelf steeds verder optimaliseren, wat zorgt voor een betere kwaliteit van de bedrijfsvoering en tevredener klanten.

4. Geautomatiseerde e-mailstromen

Kunstmatige intelligentie wordt ook op andere manieren binnen het Pega-platform toegepast. Zo maakt Pega Email Bot™ bijvoorbeeld gebruik van AI in combinatie met Pega’s toonaangevende Natural Language Processing (NLP) en procesautomatisering. Op die manier worden inkomende e-mailstromen volledig geautomatiseerd, van intake tot afronding. Dat resulteert in snellere reactietijden, langdurige handmatige klantenserviceprocessen behoren tot het verleden en menselijke fouten worden geëlimineerd.

Pega-platform de key enabler voor succesvolle digitale transformaties

Bovengenoemde functionaliteiten zijn slechts een greep uit de mogelijkheden om handmatige handelingen te beperken, processen te versnellen en de foutkans te minimaliseren.

Meer weten?

De mogelijkheden met het Pega-platform zijn eindeloos. Alle out-of-the-box-functionaliteiten van Pega zijn gebouwd op hetzelfde platform. Denk aan de Pega Customer Decision Hub, Customer Service, Client Onboarding en Sales Automation. Benieuwd hoe je met Pega meer inzicht krijgt in je processen en mogelijke verbeteringen? Nieuwsgierig hoe Pega jouw organisatie verder helpt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen!

Gerelateerd

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*