juli 4, 2022

Zo maak je je processen slimmer, sneller en efficiënter

Berichten via de website, mentions op sociale media en virtuele stapels met e-mails. Zie dat allemaal maar eens op een juiste en efficiënte manier te verwerken. Dankzij slimme technologische ontwikkelingen kan ook jouw organisatie een sprong richting de toekomst maken.

Tsunami aan berichten

Veel organisaties worden overspoeld door berichten van – potentiële – klanten. Dat kan variëren van e-mails tot berichten op sociale media en contactformulieren die via de website worden ingevuld. Dat kan oplopen tot duizenden berichten per dag. Al die berichten moeten stuk voor stuk gelezen en verwerkt worden. Een klacht moet worden doorgestuurd naar de juiste afdeling of ingevoerd in het juiste systeem. Een adreswijziging moet worden verwerkt en de klant moet een bevestiging krijgen. Niet de meest efficiënte manier van werken en zeker niet heel inspirerend voor je medewerkers. Gelukkig zijn er vandaag de dag oplossingen in de markt die je daarbij helpen, zoals Natural Language Processing (NLP) en Intelligent Virtual Assistants (IVA).

Slimmer berichten afhandelen dankzij Natural Language Processing

NLP gebruikt kunstmatige intelligentie om menselijke taal te begrijpen. Zo kunnen berichten automatisch worden geanalyseerd en verwerkt. Een adreswijziging wordt direct verwerkt en bevestigd aan de klant. Van een klacht wordt automatisch een case aangemaakt in het juiste systeem. Voor elk bericht waar een bepaalde logica achter zit kan een algoritme worden aangemaakt.

In gesprek dankzij Intelligent Virtual Assistants

Intelligent Virtual Assistants zijn als het ware geëvolueerde chatbots. Waar chatbots reageren vanuit vooraf gedefinieerde scripts – en dus een beperkt begrip hebben –, hebben IVA’s het vermogen om te leren en begrijpen ze veel complexere zinnen dan chatbots. Zo kan een IVA op een website worden ingezet om een conversatie te voeren met een – potentiële – klant. Komt de IVA er toch niet uit, dan kan de conversatie worden doorgezet naar een medewerker van vlees en bloed of het kan een terugbelverzoek aanmaken.

Tevreden klanten, tevreden medewerkers

Door op deze manieren repetitief en minder interessant werk te automatiseren, kunnen je medewerkers focussen op de uitzonderingen en die cases waar klantcontact echt van toegevoegde waarde is. Zo neemt niet alleen de klanttevredenheid toe, maar het is ook leuker voor de medewerker zelf.

Meer weten?

Benieuwd hoe we met Pega berichtstromen kunnen automatiseren? Weten hoe we vanuit e-mails zelfs vooringevulde cases kunnen aanmaken om die ter afhandeling aan de juiste afdeling aan te bieden? Nieuwsgierig hoe Pega jouw organisatie verder helpt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leren je graag kennen!

Gerelateerd