februari 1, 2024

Klanten geven samenwerking met BPM Company een 8,7

Bij BPM Company hechten we veel waarde aan duurzame relaties. Afgelopen kwartaal hebben we daarom tijdens ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek onze klanten gevraagd naar hun ervaringen met onze dienstverlening, de onderlinge samenwerking en de kwaliteit van onze professionals.

Terugblik op 2023

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan feedback uit het vorige klanttevredenheidsonderzoek. Ondanks de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt in 2023 voor zowel BPM Company als klanten, hebben we ons recruitment team en inspanningen uitgebreid om beter te kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten. De BPM Company Academy heeft ook niet stilgestaan het afgelopen jaar om onze klanten te helpen meer eigen Pega capabilities op te bouwen. Met 12 verzorgde klassikale Pega trainingen en een toename van het aantal detavast trainees kijken we terug op een geslaagd jaar.

Grote waardering voor samenwerking

We zijn verheugd om te zien dat onze inspanningen van het afgelopen jaar vruchten afwerpen. De waardering van onze dienstverlening blijft met een solide 8,2 stabiel. We scoren dit jaar hoger op de kwaliteit van onze professionals. Kregen onze professionals vorig jaar een 8, worden zij nu door onze klanten gewaardeerd met een 8,2. Tegelijkertijd stijgt de waardering voor onze samenwerking van een 8,2 naar een 8,7 in vergelijking met vorig jaar.

Vooral de open en eerlijke manier waarop BPM Company communiceert wordt door onze klanten geprezen. De transparantie die het bedrijf hanteert, wordt gezien als een waardevolle eigenschap die bijdraagt aan een sterke vertrouwensband tussen klanten en BPM Company. Het feit dat BPM Company niet alleen als dienstverlener wordt gezien, maar als een echte partner die meedenkt en functioneert als gesprekspartner, draagt bij aan de hoge tevredenheidsscore. Klanten ervaren een waardevolle samenwerking waarin hun behoeften serieus worden genomen, wat resulteert in een sterke en positieve relatie met BPM Company.

Uitdagingen voor 2024

Natuurlijk kwamen er ook verbeterpunten tijdens het onderzoek naar voren. De ontwikkelingen binnen Pega gaan snel. Klanten vinden het belangrijk dat onze professionals hierop bij blijven en de laatste inzichten kunnen toepassen en innovatie stimuleren. Daarnaast wordt het blikveld/speelveld voor een DevOps ontwikkelaar steeds breder, zoals security aspecten. Ook dit behoeft voortdurend aandacht bij ontwikkeling van applicaties. BPM Company neemt deze feedback serieus en zal hiermee het komende jaar aan de slag gaan. Daarom zal BPM Company dit jaar nog meer middelen inzetten om haar professionals ‘current’ te houden en in de breedte te investeren.

We willen onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en waardering in 2023. We kijken er naar uit om het komende jaar onze samenwerkingen voort te zetten en te werken aan succesvolle projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Pega voor uw organisatie?

Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen met u wat mogelijk is.

Gerelateerd

  • december 2022

    BPM Company scoort een 8,2 tijdens het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*