februari 12, 2024

Zo profiteer je als organisatie van de BPMC Academy

Als ‘Authorised Training Partner’ van Pegasystems heeft BPM Company de afgelopen jaren een uitgebreid trackrecord opgebouwd op het gebied van Pega-trainingen. Met ons brede aanbod aan trainingen en unieke manier van lesgeven hebben al vele klanten hun interne Pega-kennis weten te vergroten met behulp van onze Academy. In deze blog vertelt Stanley Foster, Manager BPM Company Academy, hoe ook jouw organisatie kan profiteren van de BPM Company Academy en wat onze unieke aanpak zo effectief maakt.

Een training voor elke doelgroep

Bij BPM Company begrijpen we dat verschillende doelgroepen verschillende behoeften hebben als het gaat om Pega-trainingen. Daarom bieden we trainingen aan voor diverse doelgroepen, zowel in de vorm van open trainingen als trainingen specifiek afgestemd op een organisatie. Als een klant bijvoorbeeld zes of zeven deelnemers heeft, is het vaak vanuit kostenoogpunt voordeliger om de training bij de klant zelf, in-company, te verzorgen. Zo hebben we recent een Pega-training gegeven bij pensioenuitvoerder MN voor een groep van zeven collega’s. Als er niet genoeg deelnemers zijn om een in-company-training te rechtvaardigen, bieden we ook open trainingen aan waar individuele deelnemers zich voor kunnen inschrijven. Zodra voldoende deelnemers zich hebben ingeschreven, gaat de training van start. Zo kan het voorkomen dat we de ene keer een training geven met deelnemers van vijf verschillende organisaties en de andere keer met acht tot tien mensen van dezelfde organisatie.

De kracht van maatwerk en teambuilding

Een van de voordelen van een in-company-training is, dat de deelnemers uit dezelfde omgeving en vaak ook hetzelfde project, komen. Dit zorgt voor herkenbare voorbeelden, vragen en praktijksituaties die iedereen kan begrijpen. Bovendien creëert een dergelijke training een groepsdynamiek waarin discussies ontstaan over hoe dingen in elkaar zitten, fouten worden opgelost en het team sterker wordt. Het is belangrijk om het groepsproces niet te verstoren, daarom laten we tijdens in-company-trainingen in principe geen deelnemers toe van andere bedrijven. Op deze manier draagt de training niet alleen bij aan het vergroten van de Pega-kennis, maar ook aan teambuilding binnen de organisatie.

De voordelen van interne opleidingen

Als organisatie kun je ervoor kiezen om externe consultants in te huren voor Pega-projecten. Dit kan echter kostbaar zijn en leiden tot afhankelijkheid van externe expertise. Een andere optie is het opleiden van je eigen ICT-medewerkers om met het Pega-platform te gaan werken. Door middel van trainingen kunnen je eigen medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen, bespaar je kosten op externe inhuur en behoud je meer controle over je budget en projecten. Bovendien bepaal je zelf het tempo van groei en ontwikkeling binnen je organisatie.

Onze lesmethode: blended learning

Bij BPM Company hebben we geluisterd naar de behoeften van onze klanten en gekeken naar hoe we trainingen kunnen aanbieden die aansluiten bij praktijksituaties. Daarom hebben we gekozen voor blended learning. Hierbij combineren we zelfstudie met klassikale lessen, waarbij deelnemers de leerstof eerst thuis (online) kunnen bestuderen en vervolgens in de klassikale les de verdiepingsslag kunnen maken met ondersteuning van een ervaren Pega-docent.

De voordelen van blended learning

De voordelen van blended learning zijn talrijk. In plaats van een meerdaagse aaneengesloten klassikale training bestaat de training nu uit niet aaneengesloten lesdagen en is er tussen de lesdagen tijd voor online zelfstudie. Dit zorgt ervoor dat deelnemers minder lang afwezig zijn van hun project en de training beter inpasbaar is in hun agenda. Bovendien komen deelnemers voorbereid naar de klassikale lessen, waardoor de leerstof beter beklijft. In de les kunnen specifieke onderwerpen worden behandeld waar deelnemers moeite mee hebben en kunnen praktijkvoorbeelden worden besproken. Deze aanpak is vergelijkbaar met het leren skiën: als je al kunt skiën, begin je niet elk jaar opnieuw op de babypiste, maar start je direct op het niveau dat bij je past. Op deze manier maken we mensen bekend met het Pega-platform en kunnen ze snel en efficiënt vaardigheden opbouwen die direct toepasbaar zijn in hun dagelijkse projecten. Bovendien kunnen deelnemers na de training deelnemen aan het desbetreffende Pega-examen om aan te kunnen tonen dat ze bekwaam zijn op een bepaald niveau van Pega.

Maatwerk

Naast de standaardtrainingen bieden we ook maatwerk aan. We kunnen de trainingen aanpassen aan de specifieke casussen van onze klanten, zodat de deelnemers aan het einde van de training al aan hun eigen project hebben gewerkt. Zo kan een training voor pensioenuitvoerder MN zich richten op de complexe processen en uitdagingen binnen de pensioensector, voor de Rabobank op de processen en systemen in de branche van levensverzekeringen en kredieten en voor luchtvaartmaatschappij Transavia op de processen en eisen van de luchtvaartindustrie. Door deze flexibiliteit en aandacht voor de individuele behoeften van onze klanten streven we naar een hoog leerrendement en praktische toepasbaarheid.

BPM Company Academy in het kort

Kortom, met de BPM Company Academy profiteert jouw organisatie van een breed aanbod aan Pega-trainingen, afgestemd op verschillende doelgroepen. Onze blended-learning-lesmethode zorgt ervoor dat de trainingen flexibel, effectief en praktijkgericht zijn. Door je eigen medewerkers op te leiden met behulp van de BPM Company Academy, heb je meer grip op de Pega-(kennis-) ontwikkeling in jouw organisatie en de kosten en afhankelijkheid van externe leveranciers. Train je eigen medewerkers in Pega en ontwikkel hen tot de toekomstige Pega-specialisten van jouw organisatie!

Meer weten?

Wil je meer weten over de BPM Company Academy en hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het vergroten van de Pega-kennis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail of bel naar +31 (0) 30 2077006. Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie optimaal kan profiteren van de mogelijkheden van het Pega-platform.

Gerelateerd

 • Groepsfoto van twaalf deelnemers en trainer van de Pega maatwerk training bij Booking.com op hun hoofdkantoor in Amsterdam

  augustus 2023

  BPM Company geeft in-company Pega training bij Booking.com

 • Foto van netwerkborrel voor Pega trainees, groep (oud) trainees kijkt naar presentatie over AI van Pega Developer

  juli 2023

  Succesvolle netwerkborrel voor Pega trainees van BPM Company Academy

 • Foto van groep die blended training volgt in de BPM Company Academy

  juni 2023

  BPM Company Academy organiseert een blended training voor haar klanten

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*