juli 10, 2023

De top 3 Pega GenAI functie de je moet kennen

In onze vorige blog spraken we over de uitbreiding van het Pega platform met de integratie van generatieve AI (GenAI) functies. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal in de automatisering van bedrijfsprocessen. Met de introductie van GenAI kunnen zowel eindgebruikers als citizen developers een verbeterde productiviteit, effectiviteit en een algehele verbeterde ervaring verwachten. In deze blog legt Maarten Veger de drie belangrijkste use cases uit waarvan je op de hoogte moet zijn en waarvan je moet profiteren zodra ze beschikbaar komen.

Functie 1: Pega suggereert stappen voor case & datatypes

Hoewel bedrijfsprocessen per organisatie kunnen verschillen, zijn er vaak gedeelde of vergelijkbare stappen die kunnen worden gebruikt. Stel je voor dat voor het creëren van een case je niet langer handmatig de fases en stappen hoeft door te denken en toe te voegen. Met de integratie van GenAI in het Pega platform wordt dat mogelijk. Met de nieuwe GenAI-functies kan Pega stappen voorstellen op basis van best practices uit de sector zodra je een case type invoert. Hetzelfde proces kan worden toegepast tijdens andere stappen in het ontwikkelproces. Bijvoorbeeld bij het invoeren van dataobjecten (datatypes) en hun attributen (eigenschappen). Net als bij het aanmaken van cases, delen dataobjecten vaak dezelfde attributen binnen organisaties.

Screenshot of the creation of a case type, wereby "use AI to generate stages and steps" is selected

Screenshot of the creation of stages and steps for a mortgage application generated with AI. Steps include: pre-application, application process, mortgage approval, and closing.

Voorgestelde fasen en stappen voor het casustype “hypotheek” gegenereerd met AI

Functie 2:”Pega genereert automatisch sample/test data

Wanneer jouw ontwikkelteam nieuwe datatypes en attributen aan het opzetten is, is het belangrijk om toegang te hebben tot voorbeeld- en testdata voor demonstraties en testdoeleinden. In het beginstadium van de ontwikkeling leert de realiteit echter dat het handmatig toevoegen van voorbeeldgegevens met willekeurige namen vaak niet alle mogelijke variaties dekt.

Er zijn tools beschikbaar om testsets te genereren, maar waarom zou je het proces niet vereenvoudigen met slechts één klik op de knop? Met de typische paarse ster-optie kun je generatieve AI-functies gebruiken om automatisch sample- en testgegevens te genereren. Dit bespaart waardevolle tijd voor je ontwikkelteam. Daarnaast zorgt het er ook voor dat zij zich kunnen richten op het bouwen van je bedrijfsprocessen en logica, in plaats van vast te lopen in handmatige gegevensinvoer.

Screenshot of the option to generate sample data with GenAI in Pega. Highlights the purple button with purple star in the application.

Optie in Pega om voorbeeldgegevens te genereren met GenAI 

Functie 3: Pega personaliseert communicatie met GenAI

Een van de interessante features die werd getoond op PegaWorld iNspire 2023 was de mogelijkheid van Pega om AI te gebruiken om content te genereren die is afgestemd op klantprofielen. Deze content gebruikte de juiste toon en boodschap om klanten effectief te betrekken. Door een van de Principes van Cialdini en de gewenste toon te selecteren en aanvullende instructies te geven, levert GenAI een e-mail die verder kan worden afgestemd op jouw specifieke wensen (zie onderstaande afbeelding).

Hoewel deze functie in eerste instantie is opgenomen in het domein van 1:1 marketing, denk ik dat het potentieel verder reikt. Het kan bijvoorbeeld een waardevolle aanwinst zijn voor elk proces waarbij e-mails naar klanten worden gestuurd, waarbij het doel is om een bericht op maat af te leveren dat aansluit op hun specifieke behoeften. Persoonlijk geloof ik dat GenAI een immense belofte en potentieel in zich draagt in de context van klantinteracties, omdat het een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop organisaties op een persoonlijk niveau met hun klanten omgaan.

Screenshot of email generated with GenAI, based on Cialdini's principle of authority.

Een e-mail gegenereerd met GenAI maan de hand van Cialdini’s principe van authoriteit 

Wanneer kun je de GenAI functies gaan gebruiken?

Wanneer komen deze GenAI functies beschikbaar? Dus, wanneer komen deze GenAI functies beschikbaar? Met de aankomende release van Pega Infinity ’23 in het derde kwartaal van 2023 worden de GenAI functies geïntroduceerd. Met een reeks van meer dan 20 functies, en nog meer die zullen volgen in latere releases, zullen er ongetwijfeld functies zijn die aan jouw behoeften voldoen. Maar er kunnen nog steeds gevallen zijn waarin je specifieke use cases wilt uitbreiden. De bouwstenen van GenAI zijn de connectoren naar verschillende GenAI service providers. Deze kun je gebruiken om andere verzoeken vanuit Pega te sturen om zelf interessante use cases te verkennen en te ontwikkelen.

Terwijl je wacht kun je een verbinding maken met de OpenAI API, PaLM API of andere GenAI service providers. Zo kun je deze tools gebruiken als bouwstenen voor je Pega-cases voor verschillende use cases. Dus als je niet kunt wachten om aan de slag te gaan met generatieve AI, heb je alternatieve opties om de mogelijkheden van GenAI te verkennen en optimaal te benutten.

Verken de mogelijkheden met Pega

In een snel veranderende wereld breidt Pega voortdurend zijn functies uit om organisaties te helpen. Ben je benieuwd naar meer ontwikkelingen binnen het Pega platform? Lees dan onze blog over process mining of de autonome onderneming.

Gerelateerd

  • december 2022

    BPM Company scoort een 8,2 tijdens het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek

  • juni 2023

    Onthulling van de kracht van Pega Process Mining

  • juni 2023

    De 3 belangrijkste punten van PegaWorld iNspire 2023

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Naam*